Matkailualan koulutusta 24/7

Slideshow (100%x100%)

Tutkinnon osalla alkuun tai lisäarvoa

 

Joskus osaamista voi päivittää tai koko ammatillisen polun aloittaa tutkinnon osa kerrallaan.
Alan ammattilainen voi hankkia lisäosaamista tai syventää olemassa olevaa tutkinnon osalla

Yhden tutkinnon osan valmistava koulutus on muutaman kuukauden pituinen ja useimmiten se on monimuotokoulutusta, jossa on muutamia yhteisiä tapaamista, verkkokoulutusta ja itsenäistä opiskelua etäohjauksessa.

 

Esimerkkejä tutkinnon osan suorituksista

 

1. Anna: FAM-opas

Anna oli tehnyt Matkaoppaan ammattitutkinnon ja teki Helsinki-oppaan töitä. Hän halusi täydennyskouluttautua ja suoritti Matkaoppaan ammattitutkinnon osan "FAM- oppaaa toimiminen". Näin hän sai lisäoppia ja varmuutta toimia vaativien ulkomaisten media- ja ammattilaisryhmien oppaana.

 

 

2. Maria: Travel Assistantista kohti oppaan työtä

Espanjalainen Maria oli asunut Suomessa muutaman vuoden eikä osannut suomea vielä riittävän hyvin pystyäkseen suorittamaan koko ammatillisen tutkinnon. Hänellä oli kokemusta matkailualalta ja toivoi voivansa työllistyä samalla alalla uudessa kotimaassaan. Suomessa on paljon sesonkityötä ja tehtäviä, joissa tarvitaan kielitaitoisia asiakaspalvelijoita. Maria suoritti "Opastaminen vieraalla kielellä" tutkinnon osan Matkaoppaan ammattitutkinnosta ja pääsi Suomen matkatoimistoalan Travel Assistant - rekisteriin, josta matkailualan yritykset hakevat työntekijöiden yhteystietoja kiireisinä matkailupäivinä pääkaupunkiseudulla. Vuoden, parin työkokemuksen jälkeen kun suomen kieli on parantunut, Maria voi hakea suorittamaan Matkaoppaan ammattitutkintoa ja pätevöityä viralliseksi oppaaksi.

Koulutus käynnissä Helsingissä touko-lokakuu 2017 ja seuraava koulutus alkaa Levillä. Haku auki nyt: Travel Assistant

 

 

3. Niilo: Matkanjohtaja

Niilo suoritti Matkailualan perustutkintoa, mutta hänelle tarjoitui mahdollisuus hyödyntää Japanin tuntemustaan ja japaninkielen taitoaan Matkanjohtajan työssä. Hän suoritti Matkaoppaan ammattitutkinnosta "Matkanjohtajana toimiminen" -tutkinnon osan.

 

 

4. Sari: Yrittäjä

Sari oli toiminut muutaman vuoden virallisena paikallisoppaana, Niina Erä- ja luonto-oppana ja he huomasivat, että työllistymisen kannalta olisi hyödyllistä perustaa oma yritys tai ainakin hankkia osaamista yrityksen perustamiseen ja yrittäjänä toimimiseen. He suorittivat Yrittäjyys- tutkinnon osan ja täydensivät näin ammattitaitoaan.

 

 

5. Hanna-Leena ja Pasi: Urban & Nature -Erikoisopas

Hanna-Leena on matkailun rautainen ammatilainen, joka on asiakkaiden onneksi pätevöitynyt Helsinki-oppaaksi.
Pasi taas on rautainen Erä- ja luonto-opas, joka on tehnyt paljon vaativia opastuksia maastossa ja hallitsee niin kasvi- kuin eläintuntemuksen ja luonnossa liikkumisen ja toimimisen.

Hanna-Leena ja Pasi täyensivät osaamistaan suorittamalla Matkaoppaan ammattitutkinnosta Erikoisoppaana toimiminen -tutkinnon osan erikoistuen urbaanissa ympäristössä tehtäviin luonto-opastuksiin. Hanna-Leena oppi lisää luonnosta ja Pasi kaupunkiympäristössä opastamisesta. Heillä molemmilla on erikoisosaamisena luonto matkailupalvelujen tuotteistamisessa.

Erikoisoppaana toimiminen -tutkinnon osalla voi näyttää hankitun osaamisen esimerkiksi Design-oppaana, Golf- tai sukellusoppaana, Taidehistorian guruna yms.

 

 

 

Lisätietoja:

Seuraa meitä SoMe:ssa!

Käytämme SoMe:ssa #matkailuakatemia, käytä sinäkin!

    

Suvi-Riikka Milord
Edupoli
suvi-riikka.milord@edupoli.fi